Tриатлон Бяла ще се проведе на 02-ри и 03-ти юли в гр. Бяла. . Състезанието е насочено към аматьори и любители на триатлона (САМО НАД 18 годишна възраст), които искат да премерят сили в СПРИНТОВА дистанция

Състезанието се организира в партньорство и с подкрепата на Община Бяла!

СТАРТЪТ ЩЕ Е на 02-ри юли и е отворен за всички триатлонисти – аматьори и любители.

Състезанието започва с плуване – 750м. в морето (открити води). Плуването е лесно и приятно с леко вълнение, но с добра видимост. Температурата на водата е около 26 градуса, плува се без неопрен.

Колоездене – 20км по леко стръмен асфалт с наличието на леки завои и изкачвания. Трасето е с почти нулева денивелация и бързо.

Бягане – 5км по улиците на гр. Бяла. Трасето е с почти нулева денивелация, с красива гледка и атрактивно.
ЗА ВТОРА ГОДИНА ще бъде организирана към отворения старт – КОРПОРАТИВНА ЩАФЕТА, в която ще могат да участват компании с отбор от двама или трима служители –един плувец, колоездач и бегач.

В програмата на „Триатлон Бяла 2022“ ще вземат участие всички национално представени спортни клубове, членове на Българска Асоциация по Триатлон (БАТ), разпределени в 6 възрастови групи и отделни стартове. Така ще можете да наблюдавате професионалните състезатели на България заедно с изгряващите звезди от по-малките възрасти.


ВСИЧКИ СТАРТОВЕ се провеждат съгласно „Правилата за провеждане на Държавни първенства и състезания по триатлон и неговите разновидности от вътрешния спортен календар“ на БАТ, съобразени с изискванията на Международния съюз по триатлон (ITU).

Триатлон с кауза „СуперТриатлонист“

Мечтите са възможни! Кой – кого вдъхновява?

Спортните супер герои са пример за подражание и дават светлината, от която всички черпим вдъхновение. Но и те са хора и също имат нужда от такова! Когато хора, чиито животи съдбата е решила да превърне в изпитание, намерят сили и желание да застанат като равни с най-добрите на старта на спортно състезание, то тази сила на духа може да запали дори доказаните звездни спортисти.

През 2021г. 7-годишният Филип и 14-годишният Божидар, в компанията на своите приятели и звездния екип – Цанко Цанков, Евгения Раданова и Красимир Георгиев сформираха щафетата „СуперТриатлонист“. Те ще се включиха в триатлона в Бургас и доказаха, че желанието за спорт е по-силно от всичко.

Те доказаха, че триатлонът е спорт без граници!

През 2022г. в програмата на Триатлон Бяла 2022 отново ще бъде включен стартът на нашите „СуперТриатлонисти“.